Mottagningen

Tjena!
 
Hade verkligen tänkt hålla bloggen uppdaterad men inser hur svårt det är just nu haha. Vi har verkligen fullt upp om dagarna och man kommer inte hem förens sent och då är man supertrött. Men det är i alla fall väldigt roligt!
 
När jag hade kollat upp schemat och planeringen i förväg hade jag fått för mig att vi i princip bara skulle ha "nollning" de första två veckorna och tänkte att det var skönt, att man då skulle få tid att hitta hem i Göteborg och fixa med boendet osv. Men så var ej fallet, vi ska även plöja igenom en mattekurs som är typ repetition egentligen men fortfarande svår att hänga med i. Vi ska gå igenom allt vi lärt oss under 5 mattekurser på gymnasiet på två veckor haha. Som tur är verkar vi ha en väldigt bra föreläsare!
 
Sen är det någonting med nollningen varje dag. Hittills har vi gått på 3 sittningar, tävlat mot varandra på olika sätt, fått nolluppdragen, haft idrottsdag och rundvandring. Och idag ska vi spela laserdome mot varandra!! Det roligaste är helt klart (och inte oväntat kanske) sittningarna, det är så himla härliga traditioner kring dem, så som att man uppträder och sjunger, massa konstiga bordsregler och god (oftast) mat och billig alkohol! Sen är det eftersläpp och då är alla så upptaggade och dansar, dricker och hetsar hela natten. Denna vecka har vi två sånna sittningar: chartersittning och halvtid (bal). Ser jättemycket fram mot det!!
 
Nu ska jag diska upp det jag använt till frukosten och ta mig in till skolan för en föreläsning i matte. Kram!
 

Upprop- och inskrivningsdag

Igår var min första dag på Chalmers. Eller i alla fall första dagen jag träffade mina kurskompisar och folket på skolan. 8.30 var det samling på Götaplatsen och direkt mingel efter det. Sedan gemensam promenad till Chalmers där rektorn och kårordförande höll tal för alla nya. Efter det var det massa grejer som skulle fixas med inskrivning, kårkort, ta foto osv. men också väldigt mycket tid för eget mingel. Jag blev rätt ställd när jag kom på morgonen och plötsligt skulle mingla med 105 okända människor i princip hela dagen, man hälsade och presenterade sig nog inte ens för hälften men jag blev helt slut lagom till lunch ändå. 
 
Jag fick ett väldigt splittrat intryck av "klassen" och var väldigt tveksam mot hur många betedde sig, men sedan i slutet av dagen hade vi en fakeföreläsning där det avslöjades att många som jag då pratat med och funderat över var äldre studenter som drev med oss, då kände man sig dum med lättad haha! 
 
Dagen blev som sagt fylld av nya intryck och nya personer så jag var HELT SLUT när jag kom hem till mitt lilla rum. Pratade av mig med Emelia på vägen hem, sedan plockade jag upp lite packning och sen kom mina föräldrar förbi och vi gick och åt på Vino Pasta. Det var såå skönt att få sitta och prata med några jag känner mig 100 % bekväm med och dricka prosecco, vin och äta pasta. Det blev efterrätt hos mig innan dom gick till hotellet och jag däckade i sängen nästan direkt. 
 
Idag är en ny dag, känner mig inte lika nervös för nu vet jag ju vad det är för personer jag ska träffa. Det första på dagens schema är dessutom matte!! Igår när det var "jobbigt" gick jag och längtade efter att bara få dra igång pluggandet, och strax börjar det! Dock bara introduktionsmatte (repetion på gymnasiet så som jag förstått det) men känns ändå skönt att komma igång med något vettigt. Sedan ska vi skapa våra nollningsbrickor, få våra phaddergrupper och ha phadderkväll, vad det nu innebär. Ha det bra! 
 

Maggio på Stadion

... eller snarare Magi på Stadion, som Eszter skrev. 
 
Wow. Haha det här kommer väl bli ett fånigt fangirl inlägg känns det som men vilken upplevelse jag haft!! Jag, Hanna, Eszter, Annie och Lina fyllde en bil och åkte runt halv 10 från Örebro mot Stockholm. Peppade med Maggiomusik hela vägen så klart! Jag, Eszter och Lina ställde (satte) oss i kön direkt och fick inte mer än köplats 273 (av 20 000 då) medan Hanna och Annie gick runt i Stockholm stad. Dock var det första vi gjorde i kön att stressa och försöka få tag i Håkan-biljetter till i höst/vinter. Olägligt nog släpptes dom då lixom. Men som tur var fick pappa tag i biljetter åt mig, så jag och Emelia ska se Håkan igen den 25:e november i Göteborg!! Har även 2 sittplatser till den 26:e så får se hur jag gör med dom.
 
I kön snodde jag affischer åt oss, vi åt lunch och snackade till oss glitter att ha på kinden (ett måste på Maggio). 9 timmar köade vi totalt och det var helt klart värt det. Det enda som var lite segt var att förbanden (ja, plural) spelade de 3 sista timmarna och då var det hetsigt och jobbigt. Men när Veronica väl kom ut på scenen var det som sagt värt det. Jag förvånar väl ingen med att säga att hon var hur duktig som helst, men det var hon verkligen. Hon hade gästartister också, Markus Krunegård, Eva Dahlgren och HÅKAN! Hade väl mina förväntningar på att han skulle komma men blev så himla himla glad när han faktiskt gick ut på scenen och delade den med henne. Verkligen mina två favoritartister of all time, tilllsammans på scen två meter framför mig - ni kan ju tänka er! 
 
Såå trötta begav vi oss lite dystert hem med ett stopp på Max på vägen. Skulle så så så gärna vilja göra om denna kväll, så fantastiskt var det. För att sammanfatta: fick Håkanbiljetter, fick glitter på kinden, "fick" Håkan-affischer, Maggio var fantastisk, Håkan kom. Ni hör ju.